пятница, 4 ноября 2011 г.

Дни буддизма в Украине

Дни буддистской культуры в Киеве 2011

Багато століть буддійська культура Тибету була прихована за високими хребтами Гімалайськіх гір. А ті малочисельні відголоски, що доходили до західного світу та України зокрема, частіше за все невірно трактувалися нашими сучасниками, які звикли до зовсім іншого світосприйняття. Заглянути за лаштунки дивовижного світу Країни Снігів запрошують “Дні буддійської культури в Україні”.

“Дні буддійської культури” пропонують кожному, хто відкритий світові, доторкнутися до живої багатовікової традиції, дізнатися, що саме робить людей на Сході щасливішими за українців; та просто корисно провести час в середовищі буддійської культури Тибету, яка ще ніколи не була такою доступною західним людям.


“Дні буддійської культури в Україні” – це культурний захід, що проходитиме одночасно на декількох майданчиках Києва протягом 20 днів, і включатиме в себе:



 кінопокази (Кінопанорама, вул. Шота Руставелі, 19);
лекції буддійських вчителів (конференц-хол готелю “Козацький”, вул. Михайлівська, 1/3);
виставку сучасного мистецтва “Форма пустоти” (галерея Боттега, вул. Михайлівська, 22-б);
та інше.

Виставка “Скарб Тибету” є єдиною унікальною мандрівною експозицією, що складається з більше ніж 300 оригінальних експонатів привезених з Тибету, Непалу, Бутану та Індії. Під час виставки відвідувачі зможуть ознайомитися не лише з різними формами, через які виражає себе буддійське мистецтво, але й дізнатися про їх глибоке символічне значення. В експозиції представлено більше ніж 39 тханок (сувійний живопис), 67 буддійських статуй, а також предмети побуту та художнього промислу, храмові музичні інструменти та ..... далее по ссылке http://kiev.globalinfo.ua/cultura_novosti/dni-buddijskoi-kulturi-v-ukraini.html
Дворец искусств Украинский дом г. Киев, ул. Крещатик, 2

Комментариев нет:

Отправить комментарий